La Vama

Căminul Cultural așteaptă să fie renovat în interior

Clădirea Căminului Cultural din comuna Vama va intra în lucrări de reabilitare, în interior, printr-un proiect realizat prin Grupul de Acțiune Local-GAL, în valoare de 36.000 de euro. La acești bani se va adăuga și contribuția Primăriei, ne-a informat primarul localității, Nicolai Baltag.
 

„Vrem să reabilităm Căminul Cultural, am făcut un proiect, am primit ieri (n. r. – joia trecută) confirmare că este eligibil. Se va reabilita o parte din spațiu, holurile, biblioteca și muzeul de la etaj”, a declarat Baltag. El a precizat că valoarea proiectului este de 36.000 de euro, la care se va adăuga contribuția de la bugetul local, valoarea totală a lucrărilor ajungând la 50.000 euro, dar tot „nu se pot acoperi toate lucrările” cu acești bani. Primarul a mai precizat că, în urmă cu doi ani, s-a schimbat acoperișul și s-a înlocuit toată tâmplăria exterioară de la Căminul Cultural din fonduri primite de la Guvern, în valoare de 1,4 miliarde lei vechi. Obiectele din expoziția de bază de la muzeu se află acum într-o clădire din parcul localității, veche și ea, ne-a spus managerul căminului, Nicolae Ciocan, care se declară „om la toate”, fiind și director, instructor la ansamblul artistic „Cetina”, bibliotecar și muzeograf. El ne-a informat că Muzeul Etnografic a fost înființat în 1970 de prof. Elena Lazarovici, în prezent pensionară, care a donat majoritatea obiectelor de acolo. „Cu drumurile locale stăm foarte rău”, iar o stație nouă de epurare „este imperios necesară” Dacă proiectul de reabilitare interioară a Căminului Cultural se va putea realiza, nu același lucru se poate spune despre asfaltarea drumurilor locale și reabilitarea stației de epurare. „Cu drumurile locale stăm foarte rău, am făcut un proiect care nu s-a materializat, acum sper să asfaltez o porțiune din drumul local, din centrul localității și gară, prin fonduri locale, și va costa în jur de 5 miliarde. Ce s-a făcut acum 2 ani în localitate sunt trotuarele, cu fonduri locale și de la CJ, dar străzile nu am reușit. Dorința mea era să asfaltăm măcar 3 km de drum, să facem un contract multianual și să dau cât pot”, a declarat primarul Nicolai Baltag. În ce privește stația de epurare, primarul spune că „este imperios necesară” una nouă, fiindcă cea veche, ce funcționează în prezent, „nu mai funcționează la parametri și avem demersuri făcute pentru ea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: