După ce în decembrie au hotărât păstrarea vechiului nivel

Autoritățile sucevene ar putea majora taxele și impozitele locale

> Edilul-șef Ion Lungu a precizat că mai așteptă să treacă și ședința de astăzi a Guvernului, după care CL ar urma să se întâlnească, marți, într-o ședință extraordinară
 

Ion Lungu

Pe 8 ianuarie, consilierii locali suceveni se vor întâlni într-o ședință extraordinară pentru a decide eventuala modificare a hotărârii privind nivelul taxelor și impozitelor pe 2013, aprobată pe 19 decembrie. La ultima întrunire ordinară de anul trecut, aleșii locali au decis să mențină neschimbate obligațiile către bugetul local, însă primarul Ion Lungu susține că Guvernul, prin Hotărârea 1309 din 27 decembrie, a hotărât majorarea obligatorie, cu până la 16%, a impozitelor și taxelor de competența autorităților locale. Edilul-șef sucevean a precizat că mai așteptă să treacă și ședința de astăzi a Guvernului, întrucât vicepremierul Liviu Dragnea declarase că va veni cu precizări suplimentare referitoare la stabilirea dărilor locale pentru noul an. „Nu avem interes să majorăm aceste taxe și impozite locale, care la Suceava nu au mai fost mărite din anul 2006. Vom vedea ce se va întâmpla pe data de 4 ianuarie, vicepremierul Dragnea spunând că Guvernul va veni cu alte precizări în ceea ce privește posibilitatea autorităților locale de a majora sau micșora taxele și impozitele locale. Noi am dat o HCL în luna decembrie, prin care am păstrat vechiul nivel. Ca primar, nu intenționez să propun o majorare, însă, deocamdată, este în vigoare Hotărârea de Guvern 1309 publicată în Monitorul Oficial de pe 27 decembrie, care este obligatorie”, a explicat Ion Lungu. De menționat este că se constituie integral ca venituri proprii ale bugetelor locale următoarele: impozitul și taxa pe clădiri, impozitul și taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile, penalitățile la impozitele și taxele locale, taxele judiciare de timbru și taxele extrajudiciare de timbru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: