Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unitate sanitară cu acoperire zonală

> „Din punctul de vedere al populației, la pachet cu județele Neamț și Botoșani, va fi posibil ca Spitalul Județean să devină unul cu acoperire nu neapărat regională, ci zonală”, spune președintele CJ, Cătălin Nechifor
 

Catalin Nechifor

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar putea deveni unitate sanitară cu acoperire zonală, crede președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. Șeful administrației sucevene este de părere că acesta lucru va fi posibil o dată cu noua Lege a sănătății, care va avea prevederi importante și în ceea ce privește casele mutuale de asigurări de sănătate. Astfel, unitatea spitalicească din Suceava ar putea acoperi inclusiv județele Neamț și Botoșani, ceea ce se va concretiza într-o finanțare mai consistentă, dar și în atragerea de personal medical performant. „Este luată în discuție Legea sănătății, care cred că va avea prevederi care vor fi importante și pentru Suceava. Aceasta mai ales în ceea ce privește existența unor case mutuale de asigurări de sănătate. De asemenea, Suceava, ca județ mare, cu un număr important de locuitori, și la pachet cu județele Neamț și Botoșani, din punctul de vedere al populației, va face posibil ca Spitalul Județean «Sfântul Ioan cel Nou» să devină unul cu acoperire nu neapărat regională, ci zonală. Acest lucru va fi foarte bun, pentru că vom putea să asigurăm o activitate medicală, dar și financiară, mai susținute, ceea ce va însemna, în mod evident, și resurse umane de calitate. Vom vedea anul viitor, probabil în luna februarie, când statistica va finaliza recensământul, câți mai suntem în Suceava. Din estimările de până acum, nu cred că vom depăși cu mult 600.000 de locuitori”, a precizat șeful executivului județean. Președintele CJ Suceava a ținut să precizeze că Spitalul Județean de Urgență intră în etapa finală a modernizării, gata de reabilitat fiind încă două secții care au intrat în lucru în septembrie 2012. Cătălin Nechifor și-a exprimat speranța că intervențiile vor dura și pe parcursul noului an, întrucât se dorește ca Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava să fie la înălțime și pe partea de dotare tehnică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: