PSD Suceava 2020

Cu peste 3 luni mai devreme

Parcările subterane din centrul Sucevei vor fi inaugurate de Ziua Națională a României

> Zona modernizată se va numi Piața „Ștefan cel Mare și Sfânt”, primarul Ion Lungu precizând că, în cadrul proiectului, atât constructorul, cât și Primăria, au lucrat „nemțește”
Primăria Sucevei îi invită pe locuitorii reședinței de județ, sâmbătă, 1 decembrie, la ora 11.00, de Ziua Națională a României, să participe la tăierea panglicii inaugurale a parcărilor subterane din centrul municipiului, precum și a lucrărilor de modernizare aferente. Finanțarea a fost obținută în cadrul Programului Operațional Regional (POR), cele două sectoare pentru parcări subterane având 107 locuri și, respectiv 55 de locuri. Proiectul a avut valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă.
 

Lucrările de amenajare au fost câștigate la licitație de firma suceveană General Construct, care a executat obiective similare în Germania. Proiectul a inclus amenajarea de suprafețe pietonale pavate cu granit și spații verzi, modernizarea străzilor apropiate și montarea de mobilier urban nou. Termenul pentru darea în folosință, conform contractului de execuție, era martie 2013, însă investițiile au fost finalizate cu peste 3 luni mai repede. „A fost un proiect care, timp de 3 ani, i-a deranjat foarte mult pe suceveni, de aceea, îi invit, în număr cât mai mare, la inaugurarea acestora. Datorită unui constructor serios, am reușit să terminăm lucrările în avans. Felicităm General Construct pentru că a lucrat nemțește la construcții, iar noi ne-am comportat nemțește la plata banilor”, a declarat primarul Ion Lungu. Cele două amplasamente ale parcărilor subterane vor fi deservite, 24 de ore din 24, de două dispecerate, supravegherea fiind făcută cu un total de 32 de camere video. Timp de două săptămâni, conducătorii auto își vor putea parca autoturismele fără niciun fel de restricții orare, după care se va aplica regulamentul care permite staționarea gratuită pe durata a maxim 12 ore din 24. În fiecare din cele două locații va funcționa câte un grup sanitar public, acces având toți cei care trec prin zonă. Lungu a mai spus că în dezbatere publică este un proiect de hotărâre, iar de la Consiliul Județean se așteaptă avizul comisiei de specialitate, astfel încât perimetrul modernizat să poarte denumirea de Piața „Ștefan cel Mare și Sfânt”. „A ieșit o treabă de calitate, un lucru frumos, și sper ca sucevenii să se bucure de aceasta”, a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: