Au venit la furat din mașini, au fost prinși, dar au plecat liberi

La ora 0.15, miercuri, un echipaj de poliție a fost sesizat despre faptul că mai mulți tineri au deschis un autoturism parcat pe strada Putna, din municipiul Suceava, și încearcă să sustragă bunuri.
 

La fața locului a fost identificat un autoturism parcat, care avea portiera din partea dreaptă față întredeschisă, iar în interior erau mai multe bunuri răvășite și torpedoul deschis. În imediata apropiere, respectiv pe str. Gheorghe Doja, a fost identificat un grup de 6 tineri care, la vederea patrulelor de poliție, au fugit în mai multe direcții. S-a procedat la urmărirea lor, fiind imobilizați 4 tineri din grup, care au fost conduși la sediul Secției de Poliție Burdujeni. Cu această ocazie, s-a stabilit că cei 4 se numesc M.V., de 9 ani, B. I., de 16 ani, Ș.I., de 15 ani, și S.A., de 17 ani, toți din orașul Dolhasca. Ulterior, s-a stabilit că cei doi tineri care au reușit să fugă se numesc Petru T., de 33 de ani, și I. S., de 16 ani, tot din orașul Dolhasca. Cei 4 tineri au declarat, informează IPJ Suceava, că, în 29.08. a.c., în jurul orei 22, au venit în Suceava cu trenul, cu intenția de a sustrage bunuri din autoturisme, la propunerea lui I. S. Ajungând în Gara Burdujeni, au stat în zonă până în jurul orei 0, după care au plecat printre blocuri și au încercat la întâmplare portierele mai multor mașini parcate. La un moment dat, I.S. a găsit un microbuz cu portiera deschisă, a pătruns în interior, în timp ce ceilalți asigurau paza, în imediata apropiere, la distanță de circa 10 m. I.S. a deschis torpedoul mașinii și a căutat bunuri de valoare, respectiv bani sau telefoane, dar, negăsind nimic, a coborât, lăsând portiera din partea dreaptă întredeschisă. După care toți au plecat pe o stradă din apropiere, pentru a căuta alte mașini. După circa 10 minute, au observat apropiindu-se două mașini de poliție, așa că au luat-o la fugă printre niște case, unde au fost prinși de către agenți și conduși la Secția de Poliție Burdujeni. Din cercetări a rezultat că sistemul de închidere de la portiere nu prezintă urme de forțare, iar din interior nu lipsesc bunuri sau valori. Cercetările au fost preluate de polițiștii judiciariști. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, față de I.S., și complicitate la infracțiunea de furt calificat, față de T.P., M.V., B.I., Ș.I. și S.A. În jurul orei 5, în urma unor activități informativ-operative, au fost identificați în zona Gării Burdujeni și numiții T.P. și I.S. Având în vedere că din autoturism nu au fost sustrase bunuri, nefiind creat niciun prejudiciu, cercetările vor fi continuate cu făptuitorii în stare de libertate, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor 6 inși.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: