Ispita

Nu, nu s-ar putea spune neapărat că românii au ieșit din sărbători cu buzunarele fluturânde. O generalizare e nepotrivită deoarece, ca oricând, cei care n-au nu au, iar cei care au de unde au. Iar după calendar niște reduceri, acolo, frumușel anunțate, sunt ispititoare. În fața lor însă, poate că majoritatea cumpărătorilor sunt un pic mai deștepți. Adică își dau seama că nu li se promite doar lor o mare binefacere, ci că afacerea asta este croită și pentru câștigul celui care vinde. Și care, de ce nu?, îi poate vinde dlui Stan Pățitu’ și cioara vopsită, și prețul vopsit.
 

L.D. CLEMENT

Hoinărind prin marile magazine, dl Stan se poate confrunta însă și cu o altă felie din realitate. Bunăoară, un produs oarecare, pentru toată lumea, absolut necesar; alimentar de regulă. Vede că produsul n-are preț (nu că ar fi de neprețuit…!), iar în coduri de bare nu știe (sau n-are unde) să citească. Întreabă un sfetnic în uniformă, iar acela, aproape deranjat, oftează (c-așa-i viața!) și dă o explicație din asta. Că din diverse cauze (de ex. raportul leu/euro, prețul combustibililor etc.) producătorul schimbă prețul de la o zi la alta. Iar el, comerciantul, nu se mai obosește să-l modifice ca la bursă. Sau că prețul este afișat, dar acolo, sus, pe stand, dar… oare acela va fi fiind? Să nu fie cel de ieri sau de alaltăieri… Nu contează, vei afla dumneata prețul corect la casă. Iar acolo dl Stan îl află, cu adevărat, și e întotdeauna mai mare, chiar și cu numai câțiva zeci de bani, decât toate variantele date de prezicătorii dintre rafturi. Acum ispita asta-i: să se lepede de produs, fiindcă a fost dus de nas, ori să-l cumpere totuși, înghițind strategia?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: