La Primăria Suceava, nicio cerere de autorizare pentru manifestări de protest

Conducerea administrației locale sucevene spune că, până acum, nu a autorizat nicio manifestare de protest care ar fi urmat să aibă loc pe raza municipiului.
 

Șeful executivului municipal, Ion Lungu, spune că dreptul la protest este asigurat prin Constituție încă din primii ani post-revoluționari și că nici măcar nu se pune problema refuzării eliberării respectivei autorizații. „Nu am primit nicio solicitare de autorizare. Dreptul de a protesta este unul câștigat din anii ’90 și nu se pune problema să nu dăm aceste autorizații. Însă, până la acest moment, nu am înregistrat vreo cerere pentru organizarea de manifestații în municipiul Suceava”, subliniază șeful administrației locale sucevene. Lungu a precizat că autori-zarea poate fi făcută în timp util, chiar și într-o singură zi. Operativitatea depinde și de celelalte organe abilitate, precum Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul de Poliție Județean. „Noi suntem foarte operativi, iar într-o zi putem da răspunsul. Această aprobare este coordonată de Primăria Suceava, împreună cu instituțiile de ordine publică, precum Jandarmeria și Poliția. Noi vom încerca să fim foarte operativi, însă nu s-a cerut aprobare”, a explicat edilul-șef al Sucevei, Ion Lungu. Până în prima parte a zilei de ieri, în municipiul Suceava avuseseră loc 3 manifestații de protest. La mitingul și marșul de luni seara au participat până în 200 de suceveni, aceștia pichetând inclusiv sediul Palatului Administrativ și cel al Organizației Județene a PDL.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI