PSD Suceava 2020

Angajatorii suceveni nu apelează la mijloacele on-line de transmitere a datelor

Agenții economici suceveni sunt reticenți la tehnica modernă, în ciuda faptului că au la dispoziție posibilitatea transmiterii on-line a informației, preferând-o pe cea a prezentării datelor pe suport electronic la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).
 

„Mulți dintre ei aleg să vină la ITM cu dischete. Nu este o metodă chiar modernă, fiind mult mai ușor ca transmiterea datelor să se facă de acasă, din fața calculatorului. Unii ori nu știu cum, nu au calculator sau operatori, ori, pur și simplu, nu vor. De aceea au și posibilitatea de a se prezenta personal la ITM, iar noi suntem obligați să le venim în întâmpinare. Însă avem o rugăminte: nu mai recomandăm discheta, ci memorii magnetice de tip USB, pentru că, pe lângă faptul că metoda este învechită, nu este garantată nici siguranța datelor, pentru că suportul în cauză se deteriorează foarte ușor”, a explicat Ionuț Radu Crețuleac, șeful ITM, adăugând că există încă destul de mulți angajatori care preferă să se prezinte direct la lucrătorii specializați ai ITM, inclusiv la cei de la punctele de lucru din Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Pe de altă parte, această din urmă metodă îi lasă pe agenții economici fără varianta eschivării de la îndeplinirea obligațiilor legale, mai ales că amenzile pentru necompletarea Registrului de Evidență Electronică a Salariaților (REVISAL) sunt destul de piperate. „Există și angajatori care au încheiate contracte și nu sunt transmise în REVISAL, fapt care reprezintă contravenție sancționată cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei, la fel ca și cea pentru munca la negru”, a precizat inspectorul-șef Ionuț Radu Crețuleac. Reamintim că Hotărârea Guvernului nr. 500/2011, care abrogă vechile normative, prevede completarea, în REVISAL, a unor rubrici noi cu privire la salarii și sporuri. Deoarece operatorii economici nu s-au conformat, s-a dat o derogare de la expirarea termenului de 90 de zile de la intrarea în vigoare (1 august 2011), acordându-se o prelungire până la 15 decembrie, dată până la care angajatorii erau obligați să actualizeze datele din REVISAL, completând și noile „câmpuri”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: