La condusul sub influența alcoolului

Românu-i frate cu francezul

Tentațiile alcoolice ale ultimelor două zile de sărbătoare, Boboteaza și „Sf. Ioan”, au fost mai mari decât teama de repercusiunile noilor prevederi legale privind șofatul sub influența băuturilor alcoolice.
 

Grișa B., de 36 de ani, din Mitocu Dragomirnei, a fost oprit pe 6 ianuarie, la ora 21. 45, de un echipaj al poliției din localitate. Testat conform procedurilor, acesta avea 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Avea să fie însă cea mai „nevinovată” alcoolemie înregistrată în cele două zile pomenite mai sus. Tot în seara zilei de Bobotează, pe un drum comunal din Leucușești, comuna Preutești, a fost identificat Valentin S., de 29 de ani, din Vadu Moldovei, care avea 1,02 mg/l alcool pur în răsuflare. Sâmbătă, pe 7 ianuarie, polițiștii i-au stricat dispoziția de ziua onomastică lui Ion V., de 44 ani, din Frasin. El a fost oprit pe o stradă din Fălticeni, etilotestul indicând 0,94 mg/l alcool pur. Aproape la aceeași oră, tot în Fălticeni, dar pe o altă stradă, un echipaj de poliție a dat peste un tânăr, Nicolae G., de 22 de ani, din Preutești, ce conducea fără să posede permis. Nu se terminase însă „spectacolul” dat de șoferii care au băut, apoi s-au urcat la volan, în acest sfârșit de săptămână. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 0.30, un cetățean francez, David O., de 44 de ani a dovedit că integrarea în comunitatea suceveană nu e problemă grea. Oprit în trafic la Slătioara, comuna Râșca, acesta conducea cu 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceeași valoare a fost înregistrată în cazul lui Florin A., de 33 de ani, din Panaci, oprit de polițiștii în Vatra Dornei la ora 1.40. La Brodina, fusese oprit în trafic, 10 minute mai devreme, și Liviu P., de 20 de ani, din localitate, etilotestul indicând în cazul său 0,61mg/l alcool pur. Tuturor conducătorilor auto menționați li s-a întocmit dosar penal și fiecare va răspunde în funcție de alcoolemia relevată din probele biologice ce s-au recoltat de la fiecare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: