Ministerul câștigă timp prin amânare după amânare

Un nou termen în procesul intentat Ministerului Educației de către Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava se va judeca pe 21 ianuarie, dacă nu se va proceda la o nouă amânare, așa cum s-a tot întâmplat din 14 octombrie, când a fost primul termen.
 

Reamintim că, la sfârșitul lui septembrie 2011, universitatea a cerut în instanță suspendarea ordinului MECT prin care a fost clasificată într-o instituție centrată doar pe educație, primul termen din proces fiind pe 14 octombrie. Atunci ministerul a prezentat o întâmpinare, astfel că a fost programat un alt termen de judecată, pe 14 octombrie, când s-a întâmplat la fel și s-au găsit alte motive de amânare a termenului pe 14 noiembrie, respectiv 12 decembrie. În urma ierarhizării universităților din țară, Universitatea Suceava a fost plasată în rândul celor de categoria a III-a, centrate doar pe educație, nu și pe activitate de cercetare. Întrucât clasificarea universității sucevene în a treia categorie înseamnă o finanțare mai redusă și mai puține locuri bugetate la studiile de masterat și doctorat, conducerea universității a luat poziție și a contestat această clasificare, mai mult decât discutabilă, atâta vreme cât instituția academică are o activitate de cercetare susținută, consfințită la sfârșitul anului trecut și prin alegerea universitarilor suceveni Maria Rădoane și Mihai Dimian în comisiile de specialitate ale Consiliului Național al Cercetării Științifice din România. Mai ales că nicio altă universitate centrată pe educație nu are reprezentanți în aceste comisii și numai 10 din cele 22 de universități centrate pe educație și cercetare științifică sunt reprezentate în consiliul respectiv.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: