În reviste

> În ,,Vatra veche” (redactor-șef Nicolae Băciuț), numărul pe august 2011, un caustic articol de Lucia Olaru Nenati, partea a doua a răspunsului scriitoarei la ancheta revistei axată pe Dușmănia /prietenia literară, ancorat (spre deosebire de prima parte) în actualitate se referă la ,,mafionerie, căci masoneria avea /are totuși și niște coloane de onoare la temelia structurii sale”. Fără a fi numite, situațiile și persoanele sunt ușor de recunoscut.
 

O pagină întreagă de dimineți fără glorie, adică de poeme de Ion Beldeanu, ne reamintesc (primul care s-a gândit la aceasta, chiar și aflat la Madrid, fiind prietenul său, Vasile Zetu) de aniversarea zilei de naștere a poetului de luni, 22 august. La mulți ani, cu sănătate, bucurii și cărți frumoase! > În numărul pe iunie-iulie 2011 al revistei ,,Timpul” (ne-a semnalat, entuziasmat, scriitorul Constantin Blănaru), ,,Jurnalul unei fete cu ghete de lac” – o pagină de poezie aspră de foarte tânăra (n. 31 august 1992) Alexandra Cârstean, elevă la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava, laureată deja a numeroase concursuri de poezie > În numărul 5/2011, în care realizatori, colaboratori și cititori sărbătoresc 45 de ani de la fondarea ei, revista ,,Argeș”, Adrian Voica dedică un amplu comentariu volumului lui Nicolae Cârlan, ,,Confluențe providențiale”, Lidana, Suceava, 2010, volum al corespondenței dintre Petru Comarnescu și pictorul Ioan Gheorghe Vrăneanțu, însoțit de fotografia pictorului și de sublinierea: ,,Om al faptelor și mai puțin al promisiunilor care n-au șansă de izbândă, Petru Comarnescu îl ajută pe Ioan Gheorghe Vrăneanțu să pătrundă în U.A.P. și să obțină în Pitești o locuință mai spațioasă”. În încheierea comentariului, Adrian Voica afirmă: ,,Tulburător, eseul lui Nicolae Cârlan ne face să medităm asupra destinului tragic al acelor artiști care n-au altă vină decât aceea de a fi pactizat cu frumosul”. > În același număr al revistei din Pitești, putem citi un interesant articol, ,,Transhumanța” de Ion Popescu Sireteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: