Până la procesul pe fond

Sportivul basarabean dealer de droguri, pus în libertate să plece unde-o ști

Tudor Craveț, de 21 de ani, student basarabean (cu viză de studii în România), sportiv de performanță în viața civilă (lupte greco-romane) și arestat în luna aprilie pentru trafic de droguri de risc, pus în libertate, acum câteva zile, de Tribunalul Suceava, prin înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea de reședință, Suceava, a fost ieri pus în libertate, în recurs, și de Curtea de Apel Suceava.
 

Instanța a admis recursul DIICOT Suceava, a casat în parte încheierea prin care Tribunalul îl obliga, tânăr student, cetățean străin, fără mijloace de subzistență în România, să stea, până la noi ordine, în municipiul săvârșirii infracțiunii și al derulării urmăririi penale (una sterilă, au spus avocații inculpatului, menită doar a-l ține după gratii și nu a destructura vreo rețea internațională de trafic de droguri, dacă există vreuna!) și a decis că pe 13 iunie, adică luni, traficantul să plece dindărătul gratiilor, fără vreo obligație din partea lui. Cu alte cuvinte, judecătorii Curții de Apel au apreciat că urmărirea penală cu inculpatul în stare de arest preventiv și-a atins scopul, iar obligarea unui student de a sta peste vară departe de părinții care îi asigurau mijloacele de subzistență nu se impune. Craveț, reamintim, a fost prins în flagrant, în apropierea Universității Suceava, în timp ce oferea spre vânzare jumătate de kilogram de rezină (rășină) de cannabis unui colaborator sub acoperire al DIICOT. 500 de grame de cannabis Începând cu luna ianuarie 2011, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și cu sprijinul tehnico-logistic al S.R.I. – Direcția Județeană Suceava, au documentat activitatea infracțională a inculpatului. În baza probatorului administrat, s-a stabilit că acesta a procurat și a încercat, de la sfârșitul lunii ianuarie și până la prindere, valorificarea cantității de aproximativ 1000 grame rezină de cannabis unor persoane interesate, dar care nu au avut posibilitatea cumpărării întregii cantități de droguri, așa cum condiționa făptuitorul. La data de 15.04.2011, în jurul orei 18, suspectul a fost prins în flagrant pe raza municipiului Suceava, în timpul vânzării cantității de 500 grame rezină de cannabis, contra sumei de 2300 euro. Ulterior, cu autorizarea Tribunalului Suceava, au fost executate două percheziții domiciliare. Ca urmare a probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, iar, la data de 16.04.2011, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: