Sportivul basarabean dealer de droguri, pus în libertate de Tribunal

Tudor Craveț, de 21 de ani, student basarabean (cu viză de studii în România), sportiv de performanță în viața civilă (lupte greco-romane) și arestat în luna aprilie pentru trafic de droguri de risc, a fost ieri pus în libertate de Tribunalul Suceava, prin înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea de reședință, Suceava.
 

El a fost prins în flagrant, în apropierea Universității Suceava, în timp ce oferea spre vânzare jumătate de kilogram de rezină (rășină) de cannabis unui colaborator sub acoperire al DIICOT. Instanța a respins cererea DIICOT de prelungire a mandatului, marșând pe regretele sincere ale inculpatului și acordându-i acestuia o nouă șansă. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Flagrantul Începând cu luna ianuarie 2011, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și cu sprijinul tehnico-logistic al S.R.I. – Direcția Județeană Suceava, au documentat activitatea infracțională a incul-patului. În baza probatoriului administrat, s-a stabilit că acesta a procurat și a încercat, de la sfârșitul lunii ianuarie și până în prezent, valorificarea cantității de aproximativ 1000 grame rezină de cannabis unor persoane interesate, dar care nu au avut posibilitatea cumpărării întregii cantități de droguri, așa cum condiționa făptuitorul. La data de 15.04.2011, în jurul orei 18, suspectul a fost prins în flagrant pe raza municipiului Suceava, în timpul vânzării cantității de 500 grame rezină de cannabis, contra sumei de 2300 euro. Ulterior, cu autorizarea Tribunalului Suceava, au fost executate două percheziții domiciliare. Ca urmare a probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, iar, la data de 16.04.2011, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: