120 milioane de euro pentru apă-canal

Ministerul Mediului a aprobat procedurile de achiziții în cadrul proiectului județean de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, finanțat prin Programul Operațional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 de milioane de euro, a declarat, joi, șeful executivului județean, Gheorghe Flutur.
 

El a arătat că, până la finele acestui an, Consiliul Județean Suceava va organiza un număr de 12 licitații în vederea execuției acestui proiect de modernizare a infrastructurii de apă-canal din cinci zone din județ, unde locuiesc 210.000 de persoane. „Sunt 12 lucrări care vor fi scoase la licitație”, a spus Flutur. Potrivit șefului administrației județene, la sfârșitul lunii mai, CJ Suceava începe procedurile de achiziție publică și și-a exprimat speranța că, la sfârșitul acestui an, vor fi selectate firmele care vor pune în execuție proiectul. Flutur a subliniat că, prin aplicarea acestui proiect, gradul de conectare a populației la apă și canalizare va fi de 91 la sută. Conform documentației avizate de CJ Suceava se vor face lucrări de modernizare și extindere de alimentări cu apă și canalizare în aglomerarea urbană Suceava – Salcea, investiția fiind de 34 de milioane de euro, în aglomerarea urbană Fălticeni, cu o investiție de aproape 18 milioane de euro, în aglomerarea urbană Rădăuți, urmând să fie realizate lucrări în valoare de 22,7 milioane de euro, în aglomerarea urbană Vatra Dornei cu investiții de 8,14 milioane euro și în aglomerarea urbană Gura Humorului, unde se vor realiza investiții de 17,2 milioane de euro. De asemenea, o sumă de aproape 20 de milioane de euro este prevăzută pentru echipament, asistență tehnică, proiectare, supervizare și alte cheltuieli neprevăzute. Masterplanul acestui proiect a fost aprobat în cursul anului 2009 de Consiliul Județean Suceava, iar consultantul proiectului este consorțiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL și Eptisa România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: