Ne paște depresia?

Până acum se știa (sau, în fine, aceasta era informația cea mai vehiculată) că femeile riscă de două ori mai mult (și, prin urmare, mai multe) decât bărbații să dea în depresie. S-ar zice că, în ce le privește, realitatea nici nu s-a schimbat, însă iată că niște psihiatri americani aruncă în lume vestea că, în următorii ani, numărul bărbaților afectați de depresie va crește în mod îngrijorător.
 

L.D. Clement

Și va fi vorba despre depresii-depresii, nu despre stări pasagere, de-ți vine să gândești (și chiar gândești!) că ești la pământ, stări cu care, adesea, mai toți ne întâlnim, fără deosebire de sex, rang socio-profesional, fără deosebire de sarcinile pe care le purtăm pe cocoașe etc. Dar de ce?! Fiindcă, spun specialiștii (și… parcă am avea motive a-i crede), principalul motiv este că, în calitate de „șefi de familie” (…atunci când sunt și își asumă calitatea), bărbații caută să și-o protejeze și să și-o consolideze. Însă de la o vreme (nu numai la noi), rolul acesta nu le prea iese unora dintre ei, din ce în ce mai numeroși pare-se. Dar de ceee?! Din cauza crizei (cu toate efectele ei: reduceri salariale, șomaj, scumpete, nesiguranță) care – ar avea știință americanii – nu s-ar încheia tocmai curând. Un al doilea motiv ar fi că, în ultima vreme, bărbații s-ar fi efeminat întrucâtva, în sensul că devin mai deschiși, își exprimă mai ușor sentimentele („asemeni femeilor”); și de aceea ar fi mai deschiși și… față de depresie. Bref, de bărbați nu-i bine, dar nici doamnele nu scapă!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI