Mii de arbori plantați chiar și pe ploaie

În pofida vremii potrivnice de ieri, comunitatea locală din zona comunei Bogdănești și-a adjudecat o victorie în lupta cu fenomenul despăduririi, dând astfel dovadă de conștientizarea rolului important pe care-l au pădurile și ecosistemele adăpostite de acestea.
 

Ca o continuare a acțiunilor desfășurate pe parcursul „Lunii pădurii”, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2011, dar și ca o manifestare firească în cadrul general configurat de declararea de către Adunarea Generală a ONU a anului 2011 drept „Anul internațional al pădurilor”, pe 1 hectar de teren aparținând Primăriei Bogdănești, situat în vecinătatea pădurilor ce țin de Ocolul Silvic Râșca, au fost plantați 4000 de puieți de molid și frasin. La acțiunea de împădurire au participat 11 angajați ai Primăriei Bogdănești, coordonați de primarul localității, dl Traian Rogojină, 70 de persoane, angajați, dar și voluntari, din partea Ocolului Silvic Râșca (instituție ce a asigurat și asistența tehnică a întregii operațiuni, sub coordonarea șefului de ocol, dl ing. Dan Petru Ștefan), precum și circa 120 de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala cu Clasele V-VIII din Bogdănești, dirijați și instruiți de directorul instituției de învățământ, dl prof. Vasile Solcanu. „Anul internațional al pădurilor” a fost lansat ca să atragă atenția încă o dată asupra faptului că pădurile joacă un rol esențial în viața a 1,6 miliarde de oameni de pe Terra și constituie habitatul a milioane de specii de animale. Acest semnal este tras mai ales în contextul în care, anual, sunt despădurite peste 50.000 de hectare. Reprezentanții unităților participante la această acțiune și-au declarat intenția de a o permanentiza, continuând într-o formulă similară și în anii viitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: