Cei 360 de rentieri, chemați la vizarea carnetelor

> Anul trecut, pentru terenul înstrăinat sau cel dat în arendă, ei au primit echivalentul a peste 61.000 de euro De la 1 martie, rentierii agricoli sunt chemați să-și vizeze carnetele care le atestă această calitate.
 

De la 1 februarie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Suceava, a preluat activitatea desfășurată anterior de Biroul Județean al Oficiului Național de Rentă Viageră Agricolă. Directorul executiv al APIA Suceava, Angela Coroleucă, spune transferul a avut loc în conformitate cu OUG nr. 70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor structuri aflate în subordinea acestuia. Coroleucă precizează că vizarea carnetelor de rentier agricol se face la Centrul Județean din Suceava în intervalul 1 martie-31 august. „Rentierii agricoli ale căror carnete de rentier au fost vizate la birourile județene ale Oficiului Național de Rentă Viageră Agricolă, în perioada 1-27 ianuarie, rămân valabile, iar renta agricolă viageră va fi plătită de către APIA București”, subliniază șeful APIA Suceava. Documentele necesare pentru vizarea carnetului de rentier agricol sunt: actul de identitate în original, declarație pe proprie răspundere a rentierului agricol din care să rezulte că la data aprobării dosarului nu a mai dobândit alte suprafețe de teren în extravilan care, cumulate în timp și însumate cu cele din dosar, depășesc 10 hectare; declarație pe proprie răspundere referitoare la situația contractelor de arendare; declarația pe propria răspundere care să confirme că, la data vizării carnetului, rentierul este în continuare pensionat pe caz de boală; decizia în original de la comisia de expertiză medicală (dacă este cazul); dovada contului bancar activ. În 2010, în evidențele Biroului Județean pentru Rentă Viageră Agricolă Suceava se aflau 360 de rentieri, ei primind, pentru terenul înstrăinat sau cel dat în arendă, echivalentul unei sume de peste 61.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: