Din cauza certurilor pentru avere

Fiul, de 59 de ani, a pus foc gospodăriei tatălui, de 90 de ani

Detașamentul de pompieri Suceava a intervenit sâmbătă dimineață, în jurul orei 4, cu 3 autospeciale, pentru localizarea și stingerea unui incendiu la gospodăria lui Axinte Obreja, de 90 de ani, din satul Zaharești, comuna Stroiești.
 

Flăcările se manifestau la adăpostul de animale, șură și casa de locuit, existând pericolul de propagare la alte două gospodării și o casă parohială (aparținând cultului ortodox), aflate în imediata apropiere, informează ISU „Bucovina” Suceava. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 6 ore. Au ars adăpostul de animale și șura pe o suprafață de 140 mp, depozitul de materiale pe o suprafață de 100 mp, acoperișul casei pe o suprafață de 32 mp, circa 30 de tone de furaje, 10 mc lemne de foc, 4 tone de grâu, un atelaj, mobilier și bunuri de uz casnic. În incendiu au pierit 3 vaci, 3 porci și 10 păsări. Au mai fost afectate de flăcări și alte două case, din una arzând o canapea, o perdea și un covor, iar la cea de a doua (casa parohială) degradându-se pereții și 5 ferestre. Focul a fost pus de fiul bătrânului, Vasile Obreja, în vârstă de 59 de ani, supărat nevoie-mare, la băutură, că tatăl său l-ar fi… sărit de la „împărțeala” averii, înstrăinată prin vânzare, în parte, unei nepoate. Sătenii din Zaharești spun că piromanul a dat foc inițial șurei din gospodărie și că, prevenindu-și tatăl despre ispravă, a stat ulterior, undeva pe un deal, să privească toată grozăvia. Vasile Obreja s-a predat singur la poliție. „Mergeți la post și spuneți că eu am dat foc, să vină să mă ia!”, ar fi zis el unor cunoscuți. Când a fost reținut pentru 24 de ore, a amenințat că poate să stea și 10 ani în pușcărie că, după ce iese, dă foc din nou. Deocamdată va sta după gratii, preventiv, doar 29 de zile, la cât a apreciat instanța că trebuie să-l izoleze de comunitate în această fază a urmăririi penale. Pentru distrugere prin incendiere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: