„Foc”… la țigară

Polițiștii de frontieră au tras cu arma din dotare de 5 ori în plan vertical pentru oprirea a doi contra-bandiști > S-a reușit prinderea doar a unuia dintre ei
 

31.08.2010. Polițiștii de frontieră suceveni au informații că, pe comunicația Brodina-Vicovu de Sus, urmează să sosească un transport baban de țigări. Urmează o acțiune fulger în trafic și depistarea unui autoturism marca „Vauxal Vectra”, în care se aflau două persoane. În urma semnalului regulamentar de oprire, autoturismul în cauză a oprit la circa 100 metri, pe contrasens, moment în care cele două persoane au coborât și au început să fugă spre zona limitrofă. Polițiștii de frontieră au procedat la somarea legală prin voce, însă cei doi au continuat să fugă, fapt pentru care s-a recurs la folosirea armamentului. S-au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea lui Vasile U., în vârstă de 24 de ani, din Vicovu de Sus. Celălalt ocupant al mașinii a reușit să se facă nevăzut. În urma verificării autoturismului, s-au descoperit un număr de 16 colete ce conți-neau 8000 de pachete de țigări marca „Doina”, de proveniență R. Moldova, în valoare de 48.000 de lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii de frontieră. Fiind întrebat de proveniența țigărilor, tânărul a declarat că a fost plătit de două persoane necunoscute cu suma de 1.000 de lei, pentru a le transporta din localitatea Straja până în orașul Vicovu de Sus. Față de numitul Vasile U. polițiștii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, precum și a provenienței cantității de țigări. De asemenea, autoturismul marca „Vauxal Vectra” a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și indisponi-bilizat la sediul I.J.P.F. Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI