Preșcolari suceveni au învățat cum să se ferească de accidente de circulație

Peste 50 de preșcolari de grupă mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 “1-2-3” și de la Grădinița cu Program Normal “Țăndărică” s-au întâlnit joi cu reprezentanții Poliției Rutiere, chiar de Ziua Poliției Române, demonstrând că știu să se ferească de accidente de circulație. Întâlnirea s-a desfășurat la sediul primei grădinițe (reabilitat și modernizat recent), în sala multifuncțională.
 


Preșcolarii au fost îndrumați de educatoarele Niculina Niță, Geta Lungu, Antoaneta Botez, Liliana Pașcan și Roxana Mititiuc, iar alături de ei s-au aflat și părinții.
Potrivit dnei Niță, copiii s-au întâlnit cu agentul-șef Ioan Grigoruță care a prezentat “aspecte concrete ce vizează circulația pietonală”. “Scopul acestei acțiuni a fost prevenirea accidentelor cu urmări nedorite în care sunt implicați copiii, cunoașterea regulilor de circulație și necesitatea respectării acestora. S-a urmărit, de asemenea, importanța alegerii locului de joacă, astfel încât copiii să nu-și pună viața în pericol”, ne-a precizat Niculina Niță.
Întâlnirea a avut și o parte practică: sub formă de joc, copiilor li s-au amenajat o zebră, un semafor și niște trasee imaginare pe care le-au parcurs, ei trebuind să recunoască semnele de circulație. A fost, de fapt, un concurs cu premii în dulciuri și diplome, la care s-au întrecut cei mici. La final ei au recitat poezii, au cântat cântece pe tema dezbătută și au “redat prin desen situații concrete întâlnire în trafic”. Nu este prima acțiune de acest gen; în urmă cu două săptămâni, cei de la grupele mici au participat la un astfel de seminar. Am aflat că anual au loc astfel de acțiuni, sub genericul “Stop accidentele – viața are prioritate!”, în cadrul proiectului de colaborare cu poliția “Stop accidentele – viața are prioritate!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: