Oamenii de afaceri sunt nemulțumiți

La solicitarea președintelui CJ, reprezentanți ai ministerelor finanțelor și economiei ar urma să vină la Suceava, pentru a discuta cu reprezentanți ai firmelor locale

 

Reprezentanții mediului de afaceri din județ i-au adus la cunoștință președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, numeroasele probleme cu care se confruntă. În urma întâlnirii avute cu aceștia, șeful deliberativului județean a decis să solicite prezența la Suceava a unor reprezentanți ai ministerelor de finanțe și economiei, care să dezbată aceste nemulțumiri cu oamenii de afaceri.
Potrivit lui Flutur, reprezentanții mediului de afaceri s-au plâns de lipsă de finanțare și de băncile care ocolesc firmele în ceea ce privește acordarea de credite, în special întreprinderile mici și mijlocii, aceștia considerându-se izolați de băncile străine. Oamenii de afaceri s-au mai arătat nemulțumiți de cum sunt protejate în piață firmele serioase de firme care încheie contracte, iau marfă și apoi dispar, iar firma intră în insolvență, proprietarii acestora înființând alte firme, în timp ce păgubiții rămân doar cu paguba. S-a evidențiat că ar trebui modificată legislația pentru a se stopa astfel de înșelăciuni, arătându-se că emiterea de cecuri fără acoperire este infracțiune, însă eliberarea de bilete la ordin fără acoperire – nu. Reprezentanții mediului de afaceri s-au mai plâns și că la licitații apar firme contestatare „de profesie” și au identificat că din afara județului vin firme în „trei divizii” specializate pe licitații, proiectare și contestare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: