Boc își calcă singur nădragii…

Homo sum, cum ar veni, et nihil aliemum a me puto… și nimic din ceea ce e omenesc nu mi-e străin. Și zise Milică (pe la Otv, unde, miercuri seara, ai văzut pe Coruț Pavelică beștelind în draci pe popi, de le săreau fulgii!), zise Emil așa (spicui): căă, într-o noapte, pe când își călca pantalonii, a reușit să arză siguranța de pe palier și să lase blocul întreg în beznă! Halal! De asta a dat curent Ilici la popoare?! Hm, homo sum…

 

Tare mult mi-a mai plăcut să aflu că, la Marginea, comunitate de vreo mie de suflete, pardon, de trupuri), o Aspazia Mihalescu o face, pitoresc și atipic, pe cioclul satului! De vreo 5 (cinci) cincinale sapă gropile în țintirim, la morți: 1 metru & 60 santime adâncime, și vreo 2 m lungime, să hie. Hm, mie-mi spui?! Cân’ te-o… băga în pământ o muiere, apoi treabă gospodărească e nu șagă! Oo, veatza me! Da’ las că sunt ele și clipele mai de Doamne-ajută. Că, iată…

Miercuri seara, ora 21,28 minute și 46 de secunde, pe ecranul telefonului meu a poposit, inedit și prietenos, următorul mesaj, îi dau cetire:
La strada.
Gardel, Givechy și butonii…
O stradă din Buenos Aires (aere…, vânturi sănătoase, cum ar veni)…
Felinare arzând în urma lor…
Nostalgias…
Ea: Oana Andra.
El: Andras Chiriliuc.
Tango.
Emocion.
Poveste scenică pasională
de Oana Andra, dedicată lui Andras Chiriliuc,
realizată de Opera Națională Română din București,
în premieră națională la
Opera Națională Română din București,
Marți – 9 februarie 2010,
începând cu ora 18,30.
Vă invit cu drag! Nu uitați însă
Gardel…
Givenchy și butonii…
Am să vă aștept la capătul străzii cu
Luminile orașului dezvelindu-mi
Chipul.
Andra, Andras
Mulțam fain! Acolo este țara ta…
Prietenul Adrian ne-a încredințat spre tipar – bucurie celor motivați! – un textuleț despre… despre ai să afli în aval, ochi și urechiușee:
Ehhh,
Este foarte ușor să stai în fotoliu și să citești ziarul de dimineață, imediat ce apare și să pui îi unele calificative celor ce au scris acel articol, să vezi exact ce greșeli de exprimare sau gramaticale au făcut. Până acum nu mult timp în urmă, cred că eram și eu o asemenea persoană care încerca să-și dea cu părerea, într-un fel sau altul, acum sunt în situația să scriu ceva despre cineva sau ceva. Ehhh… de-acum, s-au schimbat lucrurile. Probabil va fi altcineva care să mă ia în vizor și să-mi spună cum scriu, dar în viață este bine să primești și laude și critici, așa că voi merge mai departe indiferent de cei care vor avea de spus ceva pro sau contra mea.
Într-o lume în care cuvântul de ordine este GRABA, niciodată nu ne ajunge timpul nici pentru cele mai mici plăceri ale vieții, cum ar fi o întâlnire cu prieteni vechi, sau să socializăm, să ne gândim și la cei aproape de noi, într-o lume răvășită de probleme, războaie, foamete, cutremure, boli; s-a ivit posibilitatea de A CREA ÎNȚELEGERE GLOBALĂ UTILIZÂND ENGLEZA! A crea înțelegere sau a fi un mediator este o sarcină foarte grea, dar în același timp și nobilă. Este în ziua de azi un vis care va trebui să devină realitate, să scăpăm de propriile noastre orgolii, să ne gândim că toți ar trebui să ne dorim liniște și pace. Toți avem posibilitatea de a face acest lucru posibil, dar aceasta trebuie să pornească de la fiecare dintre noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: