Ion Strugariu, trimis în arest preventiv pentru omor

Aflat sub influența alcoolului și nebun de gelozie, acesta și-a bătut cu sălbăticie concubina și a strangulat-o, lăsând-o moartă în casa unui alt bărbat > Reținut de autorități el a fost încarcerat pentru 29 de zile și, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de pușcărie

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Ion Strugariu, de 43 de ani, din Mitocu Dragomirnei, și a propus judecătorilor arestarea lui preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Câteva ore mai târziu, magistrații Tribunalului Suceava au fost de acord și Strugariu a intrat în arestul IPJ pentru 29 de zile
Inculpatul fusese reținut de polițiști duminică după ce anchetatorii îl bănuiau că, vineri, și-a omorât în bătaie și și-a strangulat concubina.
Împrejurările în care s-a petrecut fapta au de toate: de la gelozie și alcool mult, până la promiscuitate.
Din cercetările polițiștilor judiciariști a reieșit că victimei, Silvia Burac, de 36 de ani, vajnică băutoare de rachiu, i se cam aplecase de Strugariu cu care trăia în concubinaj de mai bine de 10 ani. Astfel că femeia a plecat de acasă joi seară la Viorel Trușcan, un consătean care a stat la închisoare în urmă cu mai mulți ani pentru că o violase. Între timp „părțile” s-au împăcat și au șters cu buretele trecutul din care s-au cernut se pare niscai simpatii din partea femeii. Greu de spus însă cu exactitate care pe care avea la inimă în acest triunghi pasional, pentru că foarte rar îi putea prinde cineva pe cei trei altfel decât cu mintea muiată în băutură.
Cert este că vineri, când a văzut că femeia lui nu apare, concubinul abandonat, alimentat de aburii alcoolului și de o gelozie extremă, s-a dus după ea în casa lui Trușcan și a bătut-o sălbatic cu pumnii și picioarele, apoi a strâns-o de gât. La necropsie, legiștii au constatat că Silvia Burac avea un rinichi rupt în urma loviturilor, precum și mai multe coaste și mandibula – fracturate.
Inițial suspect și el, Viorel Trușcan a fost lăsat să plece acasă după ce a dat testul cu poligraful și a avut câteva discuții cu anchetatorii.
Nu la fel s-a întâmplat cu Ioan Strugaru, concubinul gelos, spre care au mers toate bănuielile criminaliștilor și față de care s-au derulat imediat toate procedurile judiciare.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus la data de 18.01.2010 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat și a înaintat Tribunalului Suceava propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile.
În fapt, s-a reținut că în data de 15 ianuarie 2010, inculpatul aflat în locuința martorului Trușcan Viorel Costică, din satul Moldoveni, com. Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, a exercitat asupra victimei Burac Valeria Elena, în vârstă de 36 de ani, acte de violență de intensitate ridica-tă, constând în lovituri cu pumnii și picioarele asupra corpului și sugrumare, care au condus la decesul acesteia.
Pentru infracțiunea de omor inculpatul riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 și 20 de ani și interzicerea unor drepturi”, sună clar comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava semnat de purtătorul de cuvânt al instituției, Luminița Leonte.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI