Tamiflu se va distribui prin DSP

Tratamentul antiviral specific cu Tamiflu va fi distribuit în cel mai scurt timp prin direcțiile de sănătate publică din țară, care îl vor pune la dispoziția medicilor specialiști pentru tratamentul cazurilor confirmate, au anunțat responsabili din sănătatea județeană. Medicamentul nu se va elibera prin rețeaua de farmacii.

 

O alta măsură luată joi de Ministerul Sănătății este achiziționarea a 500.000 doze de vaccin AH1N1 pentru copii, din import, până când Institutul Cantacuzino primește autorizarea de punere pe piață a vaccinului românesc, acum aflat în faza de testare.
La nivelul DSP Suceava, tot joi, s-a luat decizia ca de luni, 9 noiembrie, medicul primar epidemiolog Cătălina Pascal, șefa Centrului Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni, să-și desfășoare activitatea în cadrul Serviciului Supraveghere și Control Boli Transmisibile, având în vedere volumul mare de muncă în contextul epidemiologic actual.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: