Urmașii Movileștilor…

Duminică și luni, în organizarea Primăriei și a Consiliului Local, au avut loc Zilele Suceviței, complex de manifestări cultural-artistice aflate la ediția a IV-a. Din capul locului, se cuvine amintit că sufletul întregii manifestări a fost, și de astă dată, inimosul… mărginean Ion Onufrei, edilul de frunte al faimoasei localități, primarul imbatabil, omul cu… două glorioase mandate la purtător! De bună seamă, flancat de… aghiotanți inspirați și… pe potrivă (Stelian Cazacu, doctor în treburi culturale – fiind unul dintre fruntași).
 

Duminică și luni, cum spuneam, a fost la Sucevița … paranghelie de paranghelie. Lume-lume! Soro & frate! În întreceri sportive cu premii (cros, fotbal, handbal) au concurat… voinici care mai de care! Iar la capitolul… artistic, să te ții bine: numerele susținute au fost, cu mai toatele, la… superlativ! Și ansamblul prichindeilor școlii-loco intitulat “Cetina”, și cel renumit și cunoscut sub numele de “Flori de munte”, și “Florile Bucovinei” din Rădăuți, și fălticenenii Mariei Tănasă (grupul “Balada”), și “Datina”, și UNI.K și D.J. Meyer… și alții așișderea, de nu mai știa lumetul (câtă frunză – câtă iarbă !, ca la hramul de la Probajni, pe 6 august, Schimbarea la față) pe cine să mai… ia la palme! Aplauze! Ieri, zi oarecum mai … specială, a fost și hramul bisericii creștin-ortodoxe “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Voievodeasa (ctitoria preotului Iulian Neculcea), prilej generos de manifestări specifice, cu un pronunțat caracter evlavios. Deopotrivă, în cursul zilei, manifestările culturale și artistice s-au regăsit… la ele acasă! Enumerăm printre cei anunțați: Pînzar Camelia, Pitu Lilioara, Molea Ilie (și alți copii), ansamblurile: “Florile Bucovinei”, “Purtătorii de tradiții” (Marginea), “Brădetul” (Horodnic de Sus), “Bujorul” (Bilca), fanfara “Trandafirul” (Calafindești), Nicoleta Hasiuc, Dorina Trufin, Alexandru Recolciuc (care… sparge geamurile căminului cultural – la câtă voce de puternică are !), trupa “Intensiv”, și alte multele așijderea… (Vom reveni cu detalii) Aa, cireașa de pe tort s-a numit – ieri pe la miezul nopții! – focul de tabără! Consumat în prund, în aclamarea bucuroasă a sute de… petrecăreți fideli! Și-apoi la revedere! Pe data viitoare! Dacă energicul primare se mai… încumetă !

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: