Control al ISU la Fălticeni

Municipiul Fălticeni este în această lună în atenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Controlul realizat la instituțiile publice, instituțiile subordonate CL Fălticeni, agenții economici și asociațiile de proprietari a vizat identificarea tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență ce pot afecta instituția sau agentul economic, elaborarea planurilor de protecție și intervenție, instruirea și pregătirea personalului/angajaților în domeniul situațiilor de urgență și protecției civile, alocarea fondurilor necesare pentru organizarea și asigurarea stării de operativitate și a capacității de intervenție, punându-se accent pe activitatea de prevenire și stingere a incendiilor.
 

La ședința de bilanț a controlului, inspectorii ISU au arătat că sunt în mare măsură mulțumiți de situația găsită, chiar dacă mai există lucruri de pus la punct. Dacă în anii din urmă Fălticeniul era în coada bilanțurilor evenimentelor nedorite privind situațiile de urgență, primele patru luni ale anului 2008 au schimbat ierarhiile; acum zona Fălticeni se clasează, cu 43 de incendii, după zona arondată Sucevei. Între principalele surse de incendiu rămân coșurile de fum defecte sau necurățate, instalațiile electrice defecte și neprotejate. Îmbucurător, potrivit responsabililor ISU Suceava, este faptul că a scăzut numărul evenimentelor pro-duse de joaca copiilor cu focul, dar și numărul celor produse în gospodăriile populației. La ședința de bilanț a activităților de control au fost invitați să participe și responsabilii asociațiilor de proprietari, care au fost informați cu privire la o serie de obligații ce le revin potrivit legislației privind situațiile de urgență. Controlul de săptămâna trecută, din Fălticeni a scos în evidență și deficiențe la unii agenți economici. Câteva zeci de oameni de afaceri au primit amenzi și avertismente pentru nerespectarea legislației privind prevenirea și abordarea situațiilor de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: