Năstase vrea o nouă luptă cu Băsescu

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că va accepta să fie un contracandidat al lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009, dacă nu va exista un alt candidat mai bine plasat pentru a câștiga alegerile. „Dacă nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidențiale, atunci eu voi accepta să fiu contracandiatul lui Traian Băsescu.
 

Pornim de la premisa că Traian Băsescu nu trebuie să mai aibă un al doilea mandat. Este suficient cât a făcut până în acest moment”, a spus Năstase, într-o conferință de presă. El a explicat că strategia privind alegerile prezidențiale din 2009 trebuie privită pe două planuri: unul ce va fi determinat de rezultatele ce vor fi obținute în urma alegerilor locale și parlamentare și unul privind identificarea unei alternative la actualul președinte. „Dacă noi reușim să câștigăm alegerile locale sau să obținem un rezultat foarte bun, dacă reușim să gândim o strategie inteligentă, nu neapărat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea să generăm o formulă guvernamentală care va fi extrem de importantă pentru alegerile prezidențiale”, a explicat Adrian Năstase. El a apreciat că Traian Băsescu trebuie oprit în a mai obține un al doilea mandat. „Premisa de la care pornim este că Traian Băsescu trebuie oprit să câștige un al doilea mandat, din cauza lucrurilor care s-au întâmplat, din cauza faptului că România este blocată. Ea nu se poate moderniza în haos și scandal, nu poate să-și desfășoare relațiile externe în mod convenabil”, a spus președintele CN al PSD. Năstase a spus că una dintre soluții ar fi evidențierea mai multor variante la nivelul partidelor care au acest scop, iar o alta ar fi constituirea unei singure variante, care să fie agreată de cât mai mulți. El a mai arătat că un alt element ține de deci-ziile ce vor fi luate de conducerea PSD în desemnarea candidatului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: