Parcările de la mănăstirile din județ vor fi gata până la 1 mai

Parcările de la mănăstirile din județ vor fi la dispoziția turiștilor chiar în preajma începerii noului sezon estival. Așa susțin autoritățile județene, dintr-o informare a acestora rezultând că, la această dată, proiectul este realizat în proporție de 85%.
 

Restanțe se înregistrează la Mănăstirea Voroneț, din cauză că parcarea este afectată de o linie de înaltă tensiune, societatea de distribuție a energiei electrice E.ON Moldova urmând să o devieze pe alt traseu. În cazul celorlalte obiective, lucrările sunt la cote cuprinse între 85% și 95%. Proiectul „Ecologizarea și modernizarea zonelor protejate din jurul monumentelor aparținând patrimoniului național și UNESCO”, finanțat din fonduri Phare 2003, are ca principale obiective realizarea de parcări dotate cu grupuri sanitare cu alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare la 12 mănăstiri din județul Suceava. Este vorba despre Bogdana Rădăuți, Dragomirna, Humor, Probota, Râșca, Slatina, Slătioara, Sucevița, Moldovița, Voroneț, Pătrăuți și „Sf. Gheorghe” Suceava. Valoarea proiectului este de 1,44 milioane euro, finanțarea asigurându-se în proporție de 66,5% din fonduri Phare, iar 22,5% din alocări guvernamentale. Diferența de 10% reprezintă cofinanțarea de la bugetul județean, proiectul având ca termen de finalizare finele lui aprilie 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: