Cernăuți 600

Pentru marea sărbătoare din toamna acestui an, a împlinirii celor șase veacuri de la atestare a orașului Cernăuți, Fundația Culturală de Binefacere „Casa Limbii Române” din Cernăuți, membră a Uniunii Interregionale „Comunitatea românească din Ucraina”, anunță Festivalul Internațional „Cernăuți – 600” – „La Prut, pe un picior de plai…”, festival de creație muzicală (texte, versuri dedicate orașului puse pe muzică), la care sunt invitați să participe poeți și compozitori profesioniști și amatori din Ucraina, România, Republica Moldova, precum și din oricare loc de pe pământ în care trăiesc români și urmașii lor, cernăuțeni și descendenții lor.
 

Trimise (cu mențiunea „Pentru Festivalul Internațional „Cernăuți – 600”) pe adresa Fundației, precizează conducătorul ei, poetul și publicistul Vasile Tărâțeanu, acestea vor apărea în „Arcașul”, „Curierul de Cernăuți” și în alte publicații românești din Ucraina, România și Republica Moldova, urmând ca până la 4 octombrie 2008 cele mai reușite (text și muzică) să fie tipărite într-un volum, care va fi lansat cu prilejul Galei Festivalului. Creațiile pentru Festival sunt așteptate până la 1 mai 2008 pe adresa: Ucraina, or. Cernăuți, str. Skovoroda, 8/1; or. Cernăuți, str. Goethe, 8/6. Fundația Culturală de binefacere „Casa Limbii Române”. Amănunte, prin poșta electronică, la adresele: ideal@cv.ukrtel.net vtaratanu@yahoo.com casalimbiiromane@yahoo.com.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: