La Rădăuți

Dezbateri publice pentru investițiile din 2008

Rădăuțenii au fost invitați de conducerea Primăriei să analizeze și să-și exprime punctul de vedere referitor la proiectul de buget și propunerile de investiții pentru anul 2008, în cadrul dezbaterilor publice programate pentru ziua de luni, 28 ianuarie, și marți, 29 ianuarie, de la ora 17, la sala de ședințe a Bibliotecii municipale.
 

Dacă în prima zi, când au fost invitați cetățenii din jumătatea orașului dinspre Suceava, până la linia ferată, prezența a fost mai redusă (a fost și foarte frig și vântoasă puternică), marți, când au fost convocați cetățenii din cealaltă jumătate a orașului, discuțiile au fost mai aprinse. Primarul Mihai Frunză a prezentat pe scurt proiectul de buget și lucrările considerate prioritare pentru localitate în anul 2008, precizând că, în creionarea acestor documente, s-a ținut cont de recomandările sau cererile formulate de cetățeni în cursul anului 2007. „Nu avem cum să rezolvăm problemele orașului în acest an. O parte din lucrările de extindere apă-canal, reparații de drumuri, modernizarea de trotuare le prevedem pentru 2008, dar mai sunt străzi pe care vom ajunge în anii viitori. Cu modernizarea iluminatului public am pornit însă de la periferie spre centru. De aceea, în paralel, lucrăm și la elaborarea Strategiei de dezvoltare a localității, convocând spre consultare diverse grupuri socio-profesionale. Spre final, vom supune spre dezbatere publică proiectul de strategie, să ne spuneți și dvs. cum vedeți municipiul nostru peste 10 – 20 de ani”, a arătat primarul Frunză. Principalele doleanțe ale cetățenilor se referă la extinderea rețelelor de apă și canal, modernizarea drumurilor, extinderea trotuarelor modernizate. Cei direct afectați în prezent de rutele ocolitoare pentru traficul greu au vrut să știe în ce stadiu se află demersurile pentru șoseaua de centură a orașului. Primăria municipiului Rădăuți așteaptă în continuare propuneri și sugestii de la cetățeni, la telefonul cetățeanului: 0 800 800 401, prin e-mail, la adresa: relatiipublice@primariaradauti.ro sau în scris, la registratura instituției. Proiectele dezbătute pot fi consultate pe site-ul primăriei, la adresa: www.primariaradauti.ro. Bugetul va fi supus spre aprobarea Consiliului Local la mijlocul lunii februarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: