În județul Suceava,

Zece școli cu risc ridicat

Criteriile după care s-a efectuat respectiva clasificare au avut în vedere, printre altele, amplasarea unităților de învățământ în zone periferice sau cu nivel ridicat de criminalitate
În semestrul al doilea al anului 2007, lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean au constatat, în zona unităților de învățământ sucevene, 49 de infracțiuni, pe numele autorilor fiind declanșată urmărirea penală.
 

Conform unei situații a Ins-pectoratului de Poliție Jude-țean, analizată în cadrul șe-dinței de ieri a Colegiului prefectural, 31 de infracțiuni au fost comise în incinta școlilor, iar 18 în afara unităților șco-lare, dar având făptuitori e-levi. Un număr de 27 de fapte penale au avut la origine tineri de pe băncile școlii, iar, pe de altă parte, 10 e-levi au căzut vic-time infracțiu-nilor (trendul fiind descres-cător). În zona școlilor au fost săvârșite 10 furturi, 3 loviri sau alte vio-lențe, precum și alte 36 diverse infracțiuni. Potrivit ma-terialului citat, după o pe-rioadă de monitorizare, IPJ a stabilit că pe raza județului Suceava există 428 de școli cu risc minim, 49 de unități școlare cu risc mediu, dar și 10 unități de învățământ cu risc ridicat. În rândul acestor din urmă figurează două școli generale, 4 licee și colegii, 3 grupuri școlare și o școală specială. Criteriile după care s-a făcut respectiva clasificare au avut în vedere, printre altele, amplasarea școlilor în zonă periferică sau cu ni-vel ridicat de criminalitate, lipsa împrejmuirilor adecva-te, inexistența de sisteme de pa-ză viabile și eficiente etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: