Țigările, cel mai de preț bun de contrabandă al DPF Rădăuți

Dintr-un total de aproape 4.600.000 de lei, valoarea totală a bunurilor confiscate în 2007, peste 4.000.000, o reprezintă țigările ucrainene
Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți, ce are ca rază de activitate județele Suceava și Maramureș, a raportat confiscarea, în anul 2007, a unor bunuri în valoare de 4.576.107,8 lei, cu circa 1.000.000 lei mai mult ca în anul precedent.
 

Cea mai mare parte a acestor bunuri au constituit-o țigările ucrainene de contrabandă, fiind oprite astfel de la comercializarea pe piața neagră aproape 1.250.000 de pachete, a căror valoare a depășit 4.000.000 lei. 2007 a fost a-nul în care traficanții s-au întrecut în ingeniozitate în găsirea locurilor de ascundere a țigărilor; locuri special amenajate sub banchetele autoturismelor, sub preșurile din față, în rezervoarele pentru combustibil, la motor, în portiere, în pneuri sau în podul vagoanelor de tren, sau, în cazul mașinilor mari, în pereții caroseriilor. E drept că Maramureșul a luat „fața” Sucevei la capitolul actelor de contrabandă înregistrate, 3 dintre cele 4 mari capturi prezentate ca exemplu de SPF Rădăuți aparținând polițiștilor din județul vecin. Aportul sucevenilor a excelat cantitativ la sfârșitul lunii octombrie, când pe fâșia de protecție din zona localității Vicovu de Sus lucrătorii SPF din localitate au descoperit 12 colete cu țigări. S-a descoperit și atunci, cu peripeții (somații și focuri de armă) un grup de traficanți de 3 persoane ce reușiseră să introducă în țară țigări în valoare de peste 72.500 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: