În atenția autorităților de la Suceava și Cernăuți

Proiecte în turism și mediu

Autoritățile din regiunile Suceava și Cernăuți vor iniția, în acest an, două proiecte de colaborare în domeniul turismului și mediului, a anunțat, joi, președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza.
 

Acesta a spus, într-o conferință de presă, că a convenit cu șeful Administrației Regionale de Stat din Cernăuți, dl Vladimir Culiș, să realizeze un proiect de turism, intitulat „Bucovina fără granițe”, prin care vor fi identificate trasee turistice din Bucovina istorică și se vor pune în valoare tradițiile și obiceiurile din Suceava și Cernăuți. Totodată, autoritățile din cele două regiuni au stabilit să înființeze un parc comun de conservare a florei și faunei Bucovinei, a mai spus dl Mîrza. Județul Suceava și regiunea Cernăuți derulează deja un proiect de promovare a turismului în zona istorică a Bucovinei, intitulat „Discover Bucovina” finanțat de UE prin Programul de cooperare trans-frontalieră România-Ucraina, în valoare de 60.874 euro. Acest proiect vizează în special promovarea diferitelor tipuri de turism din zona istorică a Bu-covinei pe piața internă și in-ternațională, îmbunătățirea comunicării între agențiile de turism locale și internaționale și ofertanții de servicii turistice și îmbunătățirea accesului publicului la informațiile legate de obiectivele turistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: