Printr-un câmp minat

S-a dus pe neștiute și anul 2007, primele zile ale anului 2008 sunt deja consumate, timpul tace dușmănos și trece și noi încercăm să-l sfidăm cu pornirile noastre mult prea umane. Unii dintre noi capitulează, alții construiesc silitori case pentru urmașii lor sau plantează livezi, alții își varsă năduful în slove de carte. Căci așa se spune că i-a fost lăsat omului: să facă un prunc, să sădească un pom ori să scrie o carte. Iulia Mihăileanu din Rădăuți și-a pecetluit inima într-un nou volum, intitulat „Profețiile corbului”, apărut la Editura Septentrion. Iulia Mihăileanu este poate cel mai pitoresc om pe care îl cunosc.
 

Strânge bănuț cu bănuț, își tipărește lucrările în regie proprie și apoi caută compania publicului preferat, constând în mare parte din copii. Poate că fiecare dintre noi, cei care ne îndeletnicim cu dulcea povară a scrisului, ne dorim în adâncul inimii să scriem într-o zi o carte care să aibă succesul pe care l-a avut „Hary Potter” și să scăpăm peste noapte din neagra noastră calicie. Nu știu dacă Iulia Mihăileanu a avut vreodată astfel de gânduri ,știu însă că paginile scrise de ea mustesc de înțelepciune și respect față de valorile reale ale umanității, coordonate care îndeobște nu duc nici la succes și nici la bogăție… „Într-adevăr, viața printre adulți e ca mersul printr-un câmp minat. Te aștepți la fiecare pas la o lovitură, care îți spulberă o iluzie, îți schilodește un vis sau îți murdărește un ideal cu noroi” (…) Copiii voștri, supărați pe lumea surogatelor de pluș și de plastic, se vor refugia în realitatea impulsurilor electronice”, scrie Iulia Mihăileanu, ”profețind” cu sensibilitate sensurile unei lumi în derivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: