O inedită urare de la Gemenea

Anul 2008 a fost întâmpinat de locuitorii din zona de munte cu bucurie, bucurie care se vede de la depărtare. Pe unul din dealurile din satul Gemenea, comuna Stulpicani, un localnic a scris “An 2008”.
 

Ioan Oblezniuc, crescător de animale, ne-a mărturisit: “Într-o dimineață, cu cenușa adunată din sobă, am scris pe zăpadă această urare. Este o urare prin care am încercat să doresc, tuturor celor care vor citi mesajul de la poalele Rarăului, un An Nou fericit, plin de bucurii, de realizări, de satisfacții și multă sănătate.” Chiar dacă mai era o zi până la pragul de trecere dintre ani, o nota distinctivă pentru locuitorii din Gemenea, față de alte ținuturi din Bucovina, sunt pregătirile pentru urăturile și jocurile cu măști, concentrate în obiceiuri care și-au păstrat farmecul și prospețimea de-a lungul anilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: