Managerul Costică Dăscăliuc a fost revocat din funcție

ASP l-a propus pentru această funcție pe dr. Cristian Irimie, fostul director > Rămâne de văzut dacă politicul va… bate filmul!
Ministerul Sănătății Publice l-a revocat din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava pe ec. Costică Dăscăliuc, contractul de management încheiat de acesta cu ministerul încetând la data ordinului. Este primul ordin (R1 din 3 ianuarie) emis de minister în acest an, ajuns la sediul ASP Suceava ieri, la ora 9 dimineața. Potrivit directoarei executive interimare a acestei instituții, dr. Odette Nicolae, în ordin se precizează că managerul a fost demis din cauza unor „abateri de la legislația în vigoare constatate de organele de control și instituțiile abilitate în condițiile legii”. Reamintim că după ce s-a constatat că spitalul stă cu zeci de miliarde necheltuite în cont, în timp ce bucătăria și unele secții avea nevoie de renovare grabnică, ASP, CAS și Prefectura au efectuat controale la spital, constatând „abateri grave” de la legislație.
 

Costica Dascaliuc

dr. Cristian Irimie

ASP a propus ministerului ca manager interimar pe o perioadă de șase luni pe dr. Cristian Irimie, în prezent șeful Secției Obstetrică-Ginecologie de la spital, care l-a precedat în funcție pe dl Dăscăliuc, fiind informate despre aceasta și conducerile Prefecturii și CJ. „L-am propus pe dr. Irimie pentru că are experiență managerială și datorită rezultatelor deosebite pe care le-a avut ca manager, la nivelul spitalului, dar și la ASP. Urmează ca ministerul să transmită ordinul de numire în cel mai scurt timp, fiindcă directorul medical al spitalului e în concediu iar directorul administrativ (n.r. – care a câștigat concursul la sfârșitul lui decembrie) nu a fost numit oficial încă”, a declarat ieri dr. Nicolae. Dr. Irimie a acceptat propunerea ASP, dar rămâne de văzut dacă ministerul va ține sau nu cont de aspectul politic al problemei, dr. Irimie fiind acum membru PLD. Domnia sa ne-a declarat ieri că ar fi normal ca politicul să nu aibă vreun amestec: „De ce să politizăm conducerea unui spital? S-a văzut ce s-a în-tâmplat cu spitalul când s-a vrut să se facă pe placul unui partid”. Dr. Irimie a mai pre-cizat că, dacă va fi numit in-terimar, va candida la această funcție și va participa la concurs, întrucât dorește să-și pună în aplicare planul managerial pe care-l începuse. „Dacă rămân, vreau să-mi duc la îndeplinire proiectul pe termen scurt, am o obligație morală, având în vedere că lucrez de peste 30 de ani în acest spital”. Mandatul doctorului Irimie la conducerea spitalului expirase la 28 mai 2007, conform noii legi a spitalelor, după nici un an de când acesta ocupa funcția cu delegație, în locul său fiind propus ministerului Costică Dăscăliuc. Deși ar fi dorit să rămână pe funcție până la organizarea unui concurs și să participe apoi la acesta, dr. Irimie nu a fost agreat de factorii de decizie suceveni. Nici studiile de masterat și cursurile în management spitalicesc făcute în Grecia, Olanda și Belgia și nici experiența acumulată în cei 4 ani de director al ASP nu au contat. Dr. Irimie era atunci membru PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: