Pe primele trei luni ale lui 2008, pentru medicamente compensate și gratuite

Fond egal cu media lunară din 2007

Până la 31 martie se vor prelungi vechile contracte cu CAS, prin acte adiționale
În primele trei luni ale anului 2008, CAS Suceava va aloca furnizorilor de servicii medicale sume corespunzătoare unui nivel mediu lunar din anul trecut, prin acte adiționale la contractele vechi, care vor fi prelungite până la până la 31 martie.
 

Astfel că farmaciile aflate în contract cu CAS vor primi circa 34 miliarde lei vechi lunar, din care 28,6 miliarde pentru medicamente compensate și gratuite, iar restul – pentru tratamentul bolilor cronice. În luna decembrie, fond inițial alocat de CAS a fost de 31,4 miliarde lei noi, care a fost suplimentat până la 38 miliarde, iar în noiembrie, cu tot cu suplimentări din fondul de rezervă, a fost de 41 miliarde. În altă ordine de idei, de ieri se primesc la CAS cereri pentru eliberarea cardului european de asigurat, dar solicitanții vor primi deocamdată un certificat provizoriu, până la desfășurarea unei noi li-citații de stabilire a firmei care va asigura tipărirea și distribuirea acestui card, vechiul contract expirând la 31 decembrie. Reamintim că asigurații nu vor mai trebui să plă-tească 4,36 lei pentru acest document, din ianuarie 2008 costul fiind suportat din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Pe baza acestui card, românii aflați în străinătate pot beneficia de servicii medicale de urgență, la fel ca și asigurații sistemului public de sănătate din țara respectivă, în cazul în care suferă accidente sau se îmbol-năvesc în timpul șederii acolo, nemaifiind necesară o altă asigurare de sănătate pe durata călătoriei. În anul 2007, CAS Suceava a eliberat asiguraților un număr de 3.998 carduri și certificate provizorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: