19

N-a fost foarte ușor. Dar nici într-atât de dificil. Crai nou a intrat, iată, în cel de-al 19-lea an al său. Un nume a rămas și rămâne același în presa scrisă suceveană, cel mai stabil, cel mai durabil. Un nume care acoperă, din interior, o echipă care, în timp – nu se putea altfel! – s-a modificat. S-a întâmplat ca, astăzi, chiar cei mai tineri membri ai săi, Oana Șlemco și Cristian Marcu, să fie onorați cu premii oferite de Clubul de presă “Bucovina”. În urmă cu doar o săptămână, trei alți colegi ai noștri, Mag-da Axon, Dumitru Brădățan și Mugur Geu, să fie onorați cu importante distincții ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Succesul lor și chiar invidiile generate de acesta vor fi date, în curând, uitării.
 

L.D. Clement

Ei și, împreună cu ei, întreaga echipă a cotidianului Crai nou își va continua efortul pentru care se consideră, de atâția ani, menit: de a-și informa cititorii (care și ei s-au schimbat între timp…), cu cât mai mult profesionalism, cu cât mai multă obiectivitate. Cu bună credință, în primul rând! Cu credința că, zi de zi, le sunt utili miilor de oameni de pe întreg cuprinsul județului care așteaptă vești de la ei, știri de la Crai nou. Vești bune, vești folositoare, chiar și într-o zodie în care presa românească, în general, a căzut pradă spectaculosului ieftin, scandalului de o zi, chelfănelii de o clipă sau execuției publice comandate de Cutărică. Chiar și într-o zodie în care presa locală, pe de altă parte, a fost și este amenințată de a deveni o presă “de curte”, cu ziariști “de casă” și scribi obedienți. Chiar și într-un timp în care în media tendințele se succed cu rapiditate și este destul de dificil de pariat pe una sau alta. De exemplu, una dintre ele, relativ nouă, vizează Istoria, retrăită și tratată, spectacular, dramatic, ca fapt de actualitate. Știm să abordăm și un astfel de context mediatic: e ca și cum, de exemplu, am scrie astăzi, despre un Crai nou de acum 18 ani, care a citit și restituit zi de zi istorii ale clipei și clipelor care, împreună, au dezvăluit o istorie deja trăită. 19. Punct și mai departe…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: