Pericol la consumul de carne de mistreț

Inspectorii sanitar-veterinari au confirmat un caz de trichineloză la porc sălbatic în Panaci
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava atenționează vânătorii și alți potențiali consumatori să nu consume carne de mistreț decât după efectuarea examenului trichineloscopic.
 

„Este știut faptul că unii dintre aceștia ignoră, în repetate rânduri, obligațiile privind efectuarea testelor și, pe de altă parte, nu așteaptă rezultatul lor, expunându-se la un pericol deosebit de mare. Atenționăm toate instituțiile și persoanele implicate în acțiunile de vânătoare să anunțe medicii veterinari competenți teritorial, în vederea examinării post-mortem a animalelor. Totodată, important este de știut: carcasele de vânat destinate consumului uman trebuie să rămână în depozitele frigorifice, până la comunicarea buletinului de analiză de la laboratorul DSVSA Suceava”, explică șeful instituției, dr. Petrea Dulgheru. Domnia sa face aceste precizări după ce, zilele acestea, pe raza comunei Panaci, a fost diagnosticată trichineloză la un porc sălbatic. Mistrețul a fost împușcat pe Fondul de vânătoare nr. 4 Buciniș, gestionat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vatra Dornei. După efectuarea testelor prin digestie artificială, proba a fost depistată pozitiv, fiind declarată infestarea cu trichinella spiralis. „În focar se va pune în aplicare un program de măsuri pentru combaterea bolii, iar carcasa de mistreț se va trimite la incinerare”, a precizat dr. Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: