Carnetele de amenzi ale OJPC s-au deschis și pentru benzinăriile sucevene

> Pentru nerespectarea legislației, 27 de agenți economici au de plată amenzi totale de 25.000 lei, fiind opriți de la comercializare aproape 22.000 litri de combustibil
Controalele inspectorilor OJPC Suceava scot la iveală, săptămânal, tot felul de ne-reguli în respectarea legisla-ției în domeniu. Cel desfășurat la mai multe stații de distri-buire a carburanților din județ n-a făcut excepție, din cele 35 de obiective verificate, 27 fiind găsite cu „bube”. Inspectorii nu au constatat deficiențe pri-vind calitatea benzinei sau motorinei și nici n-au dat de „făcături” care ar putea face probleme motoarelor, ci pro-bleme privind afișarea unor informații, ușor de evitat dacă operatorii și-ar fi bătut nițel capul cu legislația.
 

Astfel, 7 operatori de stații ar fi economisit banii de a-menzi (11.000 de lei) dacă ar fi avut la vedere informații asupra denumirii firmelor și a codului unic de înregistrare al acestora. Alți 9 operatori au fost avertizați pentru că nu aveau afișat numărul de telefon Telecons, adresa și numărul de telefon al OJPC Suceava. Șase operatori nu aveau pe ușile stațiilor nici programul de funcționare și încă patru omiseseră afișarea sortimen-telor de combustibil și a pre-țurilor acestora, motiv pentru care au fost buni de plată cu 10.000 de lei. O altă abatere constată la un operator economic a fost inexistența verificării metro-logice a pompelor, acesta fiind sancționat cu o amendă con-travențională de 2.000 lei. OJPC Suceava a aplicat, în total, 13 avertismente și 14 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei, fiind oprită de la comercializare o can-titate de 21.900 litri combustibil în valoare de 71.602 lei. 4 operatori economici ce comercializau în stațiile de distribuție produse cosmetice fără traducere în limba română a instrucțiunilor de utilizare, uleiuri de motor fără dată de fabricație sau data durabilității minimale, filtre de ulei neeti-chetate s-au aplicat amenzi în valoare de alte 7.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: