Pacienții Spitalului Județean sunt încântați de mâncarea de la restaurant

Bolnavii internați în secțiile Spitalului Județean Suceava au mâncat ieri de la restaurant, fiind prima zi în care Restaurantul Gloria a gătit 900 de porții pentru pacienți, conform unui contract încheiat vineri, întrucât bucătăria se află în renovare. Directorul spitalului, Costică Dăscăliuc, ne-a precizat că mâncarea a fost transportată de mașina unei firme anume cu care s-a încheiat contract, și, fiind prima zi, s-a întârziat puțin, mașina ajungând pe la 13,15.
 

În mod normal, bolnavii servesc masa de prânz pe la ora 12,30, ieri însă au luat-o pe la ora 14, întrucât a durat ceva până a fost repartizată celor 30 de secții ale spitalului. În schimb, bolnavii au fost foarte încântați de mâncare gătită la restaurant, găsind-o mult mai gustoasă decât cea preparată de obicei la bucătăria unității. Cei care au mâncat „la comun” au primit supă-cremă cu crutoane și orez bulgăresc cu piept de pui, lehuzele au mâncat borș cu fidea și ostropel de vită cu mămăligă, diabeticii fiind serviți cu supă de tăiței și friptură de pui cu orez. Toți au avut mere la desert. Deși este vorba de același meniu care se servește de obicei bolnavilor, stabilit cu dieteticienii spitalului, bolnavii au spus că mân-carea a fost mai gustoasă și mai consistentă. Potrivit unui comunicat al ASP Suceava, conducerea spitalului a informat instituția, în termenul stabilit, adică ieri, despre faptul că începând cu 12 noiembrie pregătirea hranei pentru pacienții internați se face de către RA Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, Sucursala Suceava (de care aparține Restaurantul „Gloria”), conform unui contract încheiat în acest sens. „ASP Suceava va supraveghea atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producător și până la beneficiar”, informează șefa ASP Suceava, dr. Odette Nicolae.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: