Conform unei recente ordonanțe

Minim 26 de metri pătrați de spațiu verde pe locuitor

Comisarii de mediu declanșează o campanie de stimulare a consiliilor locale pe linia obligațiilor legale ce le revin în acest sens
Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu va iniția o campanie de conștientizare a consiliilor locale și primăriilor pe linia obligațiilor ce le revin din dispozițiile OUG nr. 114/octombrie 2007 privind spațiile verzi.
 

„Vom înainta o circulară prin care vom solicita consiliilor locale ca, în cadrul ședințelor pe care le au, dar fără a se depăși ter-menul de 90 de zile de la publicarea ordonanței, să se încadreze în prevederile acesteia și să aprobe programele cu etapele de realizare”, a spus șeful instituției, Constantin Harasim, menționând că administrațiile care nu se vor conforma ar putea fi supuse sancțiunilor. Actul normativ prevede că autoritățile administrație publice locale au obligația de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minim 20 mp pe locuitor până în 2001 și de 26 mp pe locuitor până în 2013. Astfel, acestea trebuie ca, în cel mult 90 de zile de la publicarea OUG, să întocmească programe cu etapele de ducere la capăt a respectivului deziderat, cu indicarea termenelor interme-diare. În acest sens, schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi, reducerea ori strămutarea aces-tora este interzisă. Măsura vine pe fondul degradării zonelor verzi din lo-calități, ca urmare a dezvoltării economice și comerciale, și vizează îmbunătățirea factorilor de mediu și a calității vieții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: