Pentru neutilizarea banilor proiectul „Utilități și mediu”

Primăria Suceava a fost penalizată cu 100 de mii de lei

Problema rambursării TVA nu va fi rezolvată prin schimbarea din funcție a directorului Finanțelor, Petrică Ropotă, crede primarul Ion Lungu
Până la această dată, municipiul Suceava nu a tras niciun leu din partea cei revine din megaproiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Fapt care a făcut ca, de la bugetul local, să fie plătită, cu titlul de comision de risc, suma de 100 de mii de lei.
 

„Am făcut tot ce a fost posibil pentru deblocarea proiectului, având inclusiv o întâlnire cu ministrul economiei și finanțelor, Varujan Vosganian, și cu președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza”, a precizat ieri, într-o întâlnire cu presa, edilul-șef Ion Lungu. Domnia sa a dezavuat poziția șefului administrație județene, Gavril Mîrza, potrivit căruia, vina ar aparține directorului Direcției Generale a Finanțelor Publice, liberalul Petrică Ropotă, care „ar trebui înlocuit din funcție”. „Noi, aici, discutăm despre probleme administrative, iar dl Mîrza are o abordare politică. Nu se rezolvă problema Proiectului «Utilități și mediu» dacă va fi schimbat din funcție dl Ropotă”, a subliniat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că ministrul Vosganian și Corpul de control al ANAF au concluzionat că directorul Finanțelor sucevene a procedat corect. Primarul Lungu este de părere că ar trebui soluții pentru colectarea și deducerea TVA și să se evite alunecarea pe panta politică. „Probabil că dl Ropotă nu este simpatic PSD, dar eu îl apreciez ca profesionist și dumnealui a procedat corect”, a conchis Ion Lungu. Municipiul Suceava beneficiază din megaproiectul amintit de suma de 10,3 milioane de euro. Acesta se află însă în impas din cauza nelămuririlor legate de restituirea de TVA către administratorul creditului, firma Bucovina Ecotremgaz.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI