Legea lustrației a înfierbântat spiritele la Suceava

Zeci de suceveni, reprezentanți ai societății civile (ONG-uri), ai presei locale și regionale, dar și pensionari au discutat ieri, în termeni destul de categorici, despre proiectul de Lege a lustrației care a fost votat de Senat și urmează a fi votat și în Camera Deputaților.
 

Deși nu se anunța a fi prea fierbinte atmosfera, discuțiile s-au „încins” pe parcurs, fiind nevoie de serioase intervenții din partea moderatorilor pentru a stăvili argumentele ce curgeau din cele două tabere, ce erau fie pro, fie contra adoptării unei asemenea legi în România. Concluziile au fost consemnate într-un raport întocmit de Centrul de Diagnoză Comunitară Suceava, raport care va fi transmis la București la finele analizei pe județul Suceava. Dezbaterea de ieri a făcut parte din proiectul „Împreună pentru democrație” implementat de Centrul de Diagnoză în aceste luni în județul Suceava, proiect finanțat de Parlamentul României, Camera Deputaților, în cadrul Programului „Parteneriat pentru societatea civilă”. „Scopul proiectului este informarea și consultarea cetățenilor din municipiul Suceava, Câmpulung Moldovenesc și orașul Gura Humorului, cu privire la Legea lustrației”, ne-a declarat ieri, la finalul dezbaterii, Magda Sniatowschi, directorul executiv al Centrului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: