Comisie pentru sărbătorirea a 620 de ani de atestarea a Sucevei

O comisie formată din reprezentanți ai executivului municipal și consilieri locali se va ocupa de pregătirile pentru sărbătorirea, în perioada 8-10 februarie, a 620 de ani de atestare documentară a Sucevei.
 

În februarie 2008 se împlinesc 620 de la prima atestare documentară a actualului municipiu Suceava. Cu acest prilej vor fi organizate Zilele Cetății, atestarea documentară corespunzând punerii primei pietre de temelie la viitoarea Cetate de Scaun, la 10 februarie 1387, pe vremea lui Petru Mușat. În urma discuțiilor purtate de conducerea Primăriei cu ministrul culturii și cultelor, Adrian Iorgulescu, la anul vor fi organizate manifestări de amploare, parteneri fiind, pe lângă instituția culturală națională amintită, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Consiliul Județean și Complexul Muzeal al Bucovinei. Până la data manifestărilor, cu bani de la centru, în interiorul Cetății de Scaun vor fi executate lucrări de reabilitare. La eveniment vor fi invitate personalități ale vieții culturale și artistice și vor fi organizate simpozioane și concerte. „Sucevenii merită așa ceva, și cu toții avem obligația de a promova Cetatea de Scaun și pe domnitorul Ștefan, declarat cel mai mare român”, a spus primarul Ion Lungu, amintind de proiectul de reabilitare, salvare și punere în valoare a Cetății de Scaun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: