Astăzi la Gura Humorului

Conferința “Educația pentru mass-media în școală”

Conferința Județeană de Educație Civică “Educația pentru mass-media în școală” are loc astăzi, începând cu ora 9, la Grupul Școlar “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în organizarea IȘJ Suceava, împreună cu Agenția de Mo-nitorizare a Presei și Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava. “Obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă crearea unui parteneriat în vederea instruirii și educării elevilor suceveni pentru o raportare corectă la mass-media, atât în contextul producerii mesajelor în mediul școlar, cât și în receptarea mediei, în general.
 

În același timp, considerăm că evenimentul propus reprezintă o oportunitate pentru colaborări în viitoare proiecte de educație civică”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IȘJ, insp. Laura Hacman. Vor fi prezentate proiecte și produse realizate în școli în cadrul activităților curriculare și extracurriculare la disciplina opțională “competența în mass-media”, care se studiază în 12 unități școlare din județ. Participă profesori care predau acest opțional, profesori de limba română, și 30 de elevi care îl învață, pre-cum și invitați de la agenția menționată. „Ideea e să lărgim aria profesorilor care îl predau și să ducem aceste activități într-o tabără de vară”, a mai spus insp. Hacman. Programul activităților conferinței cuprinde, mai întâi, o deschidere în plen, pe tema „Parteneri ai educației pentru media, într-un spațiu civic european”, la care vor lua cuvântul primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, inspectorul școlar general al IȘJ, prof. Lucian Lungu, Traian Duminică, director CCD “George Tofan” Suceava, Mi-haela Ursaciuc, directorul școlii gazdă, Mircea Toma și Nicoleta Fotiade, de la Agenția de Monitorizare a Presei, Emilia și Viorel Guliciuc, de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, caricaturistul Mihai Pînzaru-PIM, jurna-listul Nicolae Dărămuș din Gura Humorului. Urmează prezentări sub titulatura “Școala și mass-media. O perspectivă integratoare – cursul opțional “Competență în mass-media” ale Angelei Teșileanu, consilier la Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare în Învățământul Pre-universitar, și Dorinei Chi-rițescu, profesor la Colegiul Național “Sfântul Sava” Bu-curești, ambele reprezentând și Asociația de Educație Ci-vică București. Din program mai menționăm atelierele de lucru pentru profesori și elevi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: