Consiliul Județean Suceava devine proprietarul Centrului Economic „Bucovina”

Consiliul Județean Suceava așteaptă eliberarea de către Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice (fostul Minister al Integrării Europene) a certificatului de performanță a Centrului Economic „Bucovina”. Documentul are calitatea unei recepții finale a obiectivului, după ce în perioada de notificare consumată anul acesta, a constructorului grec Aktor și ministerului amintit, au fost semnalate o serie de deficiențe în exploatare.
 

Potrivit directorului executiv al administrativului județean, Cătălin Nechifor, este vorba despre defecțiuni curente, inerente unei construcții în perioada post-recepționare. Este vorba despre crăpături în zidărie, uși care nu se închid, tâmplărie și geamuri termopan neetanșe, lipsind defectele de natură structurală. „Până în prezent au fost remediate toate aceste deficiențe, Centrul putând fi preluat în proprietatea Con-siliului Județean”, a precizat dl Nechifor, adăugând că protocolul de primire-predare ar putea fi semnat în luna noiembrie. Domnia sa arată că există, deja, o strategie de ex-ploatare a Centrului Economic „Bucovina” în perioada 2007- 2013 și un calendar de acțiuni pentru următorii ani, „Centrul dovedindu-și utilitatea în cadrul mediului de afaceri din Suceava și din regiune”. La această dată sunt ocupate mai mult de jumătate dintre spa-țiile oferite înspre închiriere, în complexul de lângă Aero-portul „Ștefan cel Mare” desfă-șurându-și activitatea firme pentru utilaje din industria cărnii, producție de biscuiți, mobilă la comandă, materiale de construcții și consultanță de afaceri. „În primul an, in-vestiția aduce roade și suntem foarte bucuroși. Acuzele și declarațiile politice potrivnice s-au dovedit nefondate, Cen-trul arătându-și utilitatea”, a conchis directorul executiv al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. Centrul Economic „Buco-vina” a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2006, până acum găzduind mai multe acțiuni, printre care Topul firmelor „Buco-vina 2005” și „Târgul de tu-rism al Bucovinei”, ediția I – 2007. Consiliul Județean Suceava este acționar unic la societatea comercială Centrul Economic „Bucovina”, care s-a înființat începând cu data de 1 mai 2006, aportul executivu-lui la capitalului social fiind de 200 de mii de lei. Investiția de lângă Aeroportul Suceava, în valoare de circa 5 milioane euro, a fost finanțată în proporție de 62,58% din fonduri Phare, Guvernul României contribu-ind cu 24,32%. Participarea Consiliului Județean este de aproape 655 de mii de euro, reprezentând 13,1% din costul eligibil. După punerea în funcțiune a Centrului Economic „Bucovina”, timp de un an de zile acesta este în proprietatea Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice (fostul Minister al Integrării Europene), executivului județean revenindu-i doar administrarea. După expirarea perioadei de 12 luni, respectiv la 10 noiembrie 2007, executivul sucevean ar trebui să devină proprietar de drept al obiectivului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: