Beția vitezei, dar mai ales beția…

Șapte persoane dintr-un Volkswagen Transporter, accidentate > Pe fondul vitezei excesive impuse de șofer, care era beat, autoturismul s-a izbit frontal de parapetul unui pod > Alcoolemia acestuia, etilotestată: 0,72 mg/l > El avea să fie întrecut de alt șofer, care avea 0,80 mg/l > Pe fondul vitezei, după un viraj demențial, mașina a intrat într-un Aro parcat în afara părții carosabile
 

Ieri dimineață, în jurul orei 0,30, viteza a făcut…, dintr-o lovitură, șapte victime. În timp ce conducea un VW Transporter în interiorul localității Părhăuți – Todirești, Vasile O., de 33 de ani, din Suceava, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers, mașina intrând ulterior, frontal, într-un parapet al unui pod. Impactul a dus la rănirea, din fericire ușoară, a tuturor ocupanților autovehiculului: șoferul, Adriana O., de 33 de ani, Mirela T., de 25 de ani, Vasile T., de 16 ani, toți din municipiul reședință de județ, Elena T., de 37 de ani, Vasile T., de 34 de ani, și Marcela-Diana T., de 14 ani, domiciliați în Todirești. Victimele accidentului au ajuns la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, perioada de îngrijiri medicale a fiecăreia fiind cuprinsă între 5 și 12 zile. Șoferul nu a făcut din punct de vedere fizic „buba” prea mare, ci din punct de vedere penal: la etilotest i-a ieșit un… erizipel de 0,78 mg/l. Alcool pur în aerul expirat. În aceeași dimineață, câteva ore mai târziu, Florin P., de 24 de ani, din Capu Câmpului, l-a întrecut pe sucevean, pen-tru că avea o alcoolemie etilo-testată de 0,80 mg/l. Tânărul nu ar fi fost depistat, poate, dacă nu intra cu Fordul Focus pe care îl conducea, pe fondul vitezei, într-un Aro parcat în afara părții carosabile (DJ 177C). Totul s-a petrecut după efectuarea unui viraj curajos spre demență, când autoturismul n-a mai putut fi controlat. Și lui i s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe dru-murile publice, sub influența băuturilor alcoolice, a unui autovehicul. Mai mult, numerele de înmatriculare ale acestuia erau expirate, așa încât la prima faptă penală se mai adaugă una. (M.G.) P.S. În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe de cazuri de accidente de circulație produse de alcool. Câțiva dintre „temerari” au ajuns la spital, dar nu numaidecât numai pentru recoltarea probelor biologice… Cu titlu de exemplu, Con-stantin M., din Vicovu de Jos, s-a autoaccidentat după ce a căzut în starea de dezinhibiție provocată de alcool, iar mai apoi de pe moped, iar Dorin B., din Rădăuți, și el în stare de ebrietate, s-a rănit, ajungând la spital, ulterior unei trânte zdravene lângă un autoturism. Constantin C., de 20 de ani, din Suceava, nu a făcut cunoștință cu medicii, deoarece n-a avut chef. Era prea… în chef să permită polițiștilor să-l conducă la spital pentru recoltarea probelor biologice, în ve-derea stabilirii cu precizie a alcoolemiei. Nu avea nici permis de conducere, ceea ce îi va agrava situația penală (de fapt, ordinea, juridic, vorbind, e inversă: conducerea în stare de ebrietate o agravează pe cea fără permis).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: