Confruntarea PLD vs. Consiliul Județean s-a tranșat în favoarea CJ

Echipa de specialiști pe probleme de absorbție de fonduri europene a Consiliului Județean Suceava, condusă de directorul general-adjunct al CJ, dl Cătălin Nechifor, a reușit, vineri la prânz, să discute cu un responsabil din conducerea PLD Suceava pe problema fondurilor europene în condițiile în care, în urmă cu o săptămână, nu s-a reușit acest lucru, sediul partidului nefiind deschis în ziua de sâmbătă.
 

Echipa CJ a fost formată din 4 persoane, cea a PLD din persoana secretarului general, ex-consilierul județean Marius Vătavu, deși nu el a fost cel care a lansat către CJ provocarea venirii la o sesiune de învățare a modului cum se pot atrage fonduri europene. Discuția de ieri dintre cele două tabere a fost una civilizată și purtată în termeni normali, dar cu nuanțe serioase de ironie din partea echipei CJ. „Spre surprinderea noastră am constatat că activitatea de consultanță se rezumă la oferirea unor materiale de propagandă electorală portocalii «marca PLD» și la accesarea unor surse de informare electronice, similare Internet Cafe-urilor deschise peste tot prin oraș”, a spus în final dl Nechifor. Cei de la CJ au primit din partea dlui Vătavu cartea „Fonduri Europene pentru România, în perioada 2007-2013”, al cărei coautor este rectorul ieșean Dumitru Oprea, iar amabilitățile s-au cam oprit aici. „Am constatat că PLD nu poate demonstra capacitate de consultanță pe tema fondurilor europene. Prin urmare, recomandăm cetățenilor județului și tuturor celor interesați de modul în care pot fi dezvoltate proiecte cu fonduri europene să se adreseze instituțiilor care au demonstrat în timp seriozitate și competență. Consiliul Județean are în aparatul propriu un comparti-ment de consultanță proiecte, care stă la dispoziția tuturor doritorilor, inclusiv din PLD. Recomandăm PLD-ului să facă ceea ce consideră din punct de vedere politic, neputând aprecia dacă ceea ce fac este bine sau rău, întrucât instituția noastră este apolitică”, a mai spus dl Nechifor. În replică, președintele PLD, deputatul Dumitru Pardău, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că organizația pe care o conduce nu-și face programul în funcție de „liberul” pe care-l au salariații Consiliului Județean. „Pe noi nu ne-a preocupat în mod deosebit să avem o relație bună cu CJ. Interesul nostru este ca oamenii să înțeleagă faptul că sunt bani europeni care pot fi accesați și misiunea pe care ne-am asumat-o este de a face în așa fel încât tot mai multă lume să conștientizeze acest lucru”, a explicat dl Pardău. Domnia sa a anunțat că PLD va monitoriza cu atenție activitatea celor „patru specialiști” ai CJ și că va sancționa orice abatere de la linia de performanță pe care și-au propus-o în domeniul atragerii de fonduri europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: