„Băieți isteți“ sperau…

Plenul deliberativului municipal sucevean a aprobat ieri, în ședință ordinară, suma ce va fi investită în reabilitarea fostului Cinema „Modern” și înființarea viitorului complex cultural al Sucevei. Proiectul de hotărâre a fost pe ordinea de zi pentru a treia oară, prima dată fiind amânat pe motiv că datele prezentate și expunerea de motive sunt insuficient de clare și convingătoare. În cea de-a doua întrunire, edilul-șef Ion Lungu și-a retras proiectul.
 

Această decizie s-a luat după ce, la insistența consilierilor, s-a considerat necesară convocarea proiectantului, respectiv Proiect Bucovina, pentru a organiza o dezbatere pe tema în cauză. La fel, ieri, aleșii au invocat suma mare pentru refacerea unei clădiri „cu doar o sală de spectacole, un grup sanitar, două birouri și un ghișeu”. Primarul Ion Lungu a subliniat că nu se poate ridica o clădire nouă, așa cum au spus unii aleși, necesarul putând ajunge chiar la dublu. Domnia sa a criticat „invidia și orgoliile” anumitor consilieri, mai ales ai celor de la PSD, care au ridicat obiecții și au făcut numeroase observații. Șeful municipalității a ținut să mai remarce că are informații potrivit cărora unii „băieți isteți” sperau ca fostul Ci-nematograf „Modern” să încapă pe mâinile lor. Primarul a mai reliefat că lucrările trebuie demarate cât mai repede, astfel încât, până în iarnă, să fie introduse toate utilitățile și să se treacă la etapele următoare. În caz contrar, clădirea ar putea să se prăbu-șească. Alesul social-democrat Virginel Iordache a precizat că nu este vorba despre orgolii politice, așa cum a arătat primarul, ci doar despre dorința de a face ca treburile să decurgă în bune condiții. Lucrările la fostul Cinema Modern vor dura 8 luni și sunt estimate la circa 1,9 milioane lei, suma putând să scadă în urma licitației. (VIA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: